8 Nisan 2013 Pazartesi

Sponsorlu Bağlantılar

İki Dünya Arasında Dizisi Konusu Oyuncuları

Öğretmen Selim ve İmam Ahmet hayatlarını, yaşatmak için yaşa felsefesi üzerine kurmuş iki gençtir. Ahmet imam olup hizmetine doğup büyüdüğü mahallede devam ederken, Selim'se öğretmen olup idealinin peşinden Suriye’ye gitmiştir. Hikayemiz Selim’in ülkesine, dolayısı ile de mahallesine geri dönüp hizmetine burada devam etme kararı ile başlayacaktır. Böylece senelerdir mahallelinin ona yakıştırdığı bir kız olan Aslı’yı da yakından tanıma fırsatı bulacaktır. Ancak şartlar beklenmedik bir şekilde gelişir ve öğrencisi Ali ile, onun annesi Sahra’yı kurtarabilmek için beraberinde Türkiye’ye getirir. Ne var ki bunu yapabilmek için Sahra ile formaliteden bir evlilik yapması gerekmektedir. Bir yandan manevi dağılmışlığın yaşandığı, bir yandan üzerinde imar planlarının yapıldığı mahallesine döndüğünde işinin yurtdışındakinden de zor olduğunu görür.

Bu konuda en büyük yardımcısıysa, İmam Ahmet’tir. Ahmet zaten mahallede denge kurma görevini üstlenen, herkesin yardımına koşan ve sevilen bir karakterdir. Selim’in gelmesi ile elinin kuvvetlenmesiyle mutlu olur. Bilgi ve tecrübelerini harmanlayan iki arkadaş, insan kazanmak ve topluma kazandırmak adına ellerinden geleni yapacaktır.

Kısa süre sonra bir eğitim derneği kurarak gerek geleceğin yetişkinleri olan gençlere, gerekse onları yetiştiren ailelere yardımcı olmaya çalışırlar. Bu dernek zamanla toplumsal uzlaşma ve barışın, dostluğun ve muhabbetin daim olduğu bir merkez haline gelecektir. Tabi bütün bu iyi ve güzel şeyleri temsil eden dernek, kötü insanların da hedefleri haline gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar